Vi var 22 postpensjonister som møttes ved Holmlia stasjon i strålende vær. Flere som ikke hadde vært på Holmlia før - var spente. Jan Angeltun og Ketil Fjeld tok imot - og var forberedt. Ble forventingene dekket?
Turen startet ved det nyrenoverte senteret som rommer 27 butikker og bydelsadministrasjonen. Holmlia inngår i Søndre Nordstrand bydel – som har ca 39 000 innbyggere, hvor Holmlia har det største innbyggertallet på ca 22 000.
Så gikk turen innen Holmlia bibliotek (Deichmanske) som også er nylig renovert - og er et godt møtested for mange i alle aldre.
Sanse og føle bydelen
I denne delen gikk turen til Holmlia-parken med stopp for bl.a. kunsten til Bård Breivik (en av 4 steinportaler), paviljongen (av arkitekt Odd Østby) som har blitt et godt samlingssted for konserter. Flere flotte kunstverk ble sett på vår korte runde, og for full oversikt og fordypning så ta gjerne en kunstvandring på Holmlia. Vi så inngangen til flerbrukshallen og svømmehallen og vandret så forbi det populære og hyppig brukte ‘nabokjøkkenet’ (grill og pizzabakested i friluft) og parsellhagen. Så videre opp mot den gamle jernbanetraséen (smaalenes bane) og inn mot skole- og idrettsbaneområdet i Lusetjerndalen. Her ble også påvist hvor det årlig går av stabelen den lokale festivalen – 'Vær Stolt', som har mye til felles med Mela festivalen sentralt i byen.
Rundturen gikk mot avslutning med å vise et representativt ryddig og grønt borrettslag med småhusbebyggelse og mindre blokker. Så svingte vi av med et stopp og innsyn i arbeidskirken på Holmlia - før vi avsluttet med kake og kaffe på Holmlia kulturkafe. Inntrykket av Holmlia ble forhåpentligvis betydelig bedre ved å sanse og føle?
Tekst Jan Angeltun
Foto Turid Sætre